Mijn luierverhaal

Waar ik tijdens de zwangerschap van de oudste wasbare luiers maar gekke, vieze en ouderwetse dingen vond, begon ik mij na zijn geboorte steeds meer af te vragen of ik mijn mening niet moest bijstellen. Eigenlijk voelde het niet goed om zoveel luiers te kopen en weer weg te gooien. Voor mijn portemonnee niet en voor het milieu niet. Er zijn tenslotte zoveel andere dingen die we ook gewoon in de wasmachine gooien. Daarnaast werd ik mij steeds bewuster van alle chemicaliën die in smeerseltjes, maar ook in wegwerp luiers zitten. Eigenlijk best een fijn idee om die niet tegen de billen van m’n kindje aan te hebben. En ok, vooruit, ik werd ook wel een beetje verliefd op al die leuke kleurtjes en schattige printjes van wasbare luiers. Wat nou ouderwets?!

M’n oudste zoontje was ongeveer een half jaar toen ik begon met wasbare luiers. Parttime, omdat de opvang, opa en oma en mijn man liever wegwerp luiers gebruiken. En weet je? Dat is ook helemaal prima.

Elke wegwerp luier, elk billendoekje of elke snoetenpoetser die je bespaart,
is er toch weer eentje!

In 2020 is onze tweede zoon geboren en in 2022 onze derde zoon. Beiden kregen in de kraamperiode al hun eerste wasbare luier aan. Ik ben nog steeds blij dat ik destijds bij de oudste al gekozen heb voor wasbare luiers. Via een consulent van Kaatje Katoen ben ik wijzer geworden in de wereld van de wasbare luiers. Ze heeft mij advies gegeven in wat bij ons paste en tips & trics meegegeven. Ik hoop hetzelfde bij jou te mogen doen!

Ik ben te vinden in het consulenten register van Kaatje Katoen.