Over mij

Ik ben Samantha Fleuren en woon sinds een paar jaar met mijn man in Weurt, bij Nijmegen. Vlak na de geboorte van ons zoontje (2017), kreeg het ‘draagvirus’ mij te pakken. Ons zoontje was een huilbaby en erg onrustig. De enige manier om hem rustig te krijgen, was door met hem te wiegen en te wandelen. Een draagsysteem leek mij daarom ideaal. Zoals zovelen ben ik begonnen met een rekbare doek, maar omdat ik daar destijds niet zo handig in was, ben ik al snel over gestapt op een geweven doek. Niet veel later hebben we voor mijn man een drager gekocht, zodat hij ook kon dragen zonder ‘ingewikkeld te knopen’. Ik weet niet hoe wij de eerste maanden door waren gekomen, zonder draagdoek en drager. Inmiddels is ons zoontje een vrolijk en actief ventje, maar dragen doen we nog steeds net zoveel.

Behalve dat dragen met een doek of drager in veel gevallen gewoon erg praktisch is (niet alle winkels en paden zijn buggy-vriendelijk en koken met een mekkerend kind aan je been is ook niet alles), vinden wij het ook heel fijn om te doen. Heerlijk om zoveel te knuffelen met ons zoontje! En dat terwijl je gewoon lekker een rondje buiten loopt, je boodschappen doet of je avondeten klaar maakt. En soms heeft ons zoontje het gewoon ook even nodig. Afgeschermd, omhuld en dichtbij zijn ouders vindt hij vaak wel de rust die hij anders soms moeilijk pakt.

Na afloop van een consult rugknopen, vroeg mijn man of dat ook niet iets voor mij zou zijn; draagconsulent worden. Toen ik mij erin ging verdiepen, werd ik helemaal enthousiast! Nog meer leren over het dragen van kindjes en deze kennis mogen overbrengen op anderen! Spread the virus! Wanneer ik ergens heel enthousiast over ben, wil ik dit graag met anderen delen. Ik weet wat het dragen ons heeft gebracht en ik gun anderen dezelfde ervaring met hun eigen kindje of het kindje van iemand anders (opa’s/oma’s, ooms/tantes, kinderdagverblijven, gastouders, etc.).

Naast draagconsulent ben ik werkzaam in het Radboudumc als coördinator van klinisch wetenschappelijk onderzoek. In ons gezin steken we veel liefde en tijd in Scouting. Daarnaast word ik erg blij van handwerken en knutselen; haken is mijn favoriet.

Klik hier voor een overzicht van mijn gevolgde scholingen.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten.