Mijn draagverhaal

Vlak na de geboorte van ons eerste zoontje (2017), kreeg het ‘draagvirus’ mij te pakken. Ons zoontje was een huilbaby en erg onrustig. De enige manier om hem rustig te krijgen, was door met hem te wiegen en te wandelen. Een draagsysteem leek mij daarom ideaal. Zoals zovelen ben ik begonnen met een rekbare doek, maar omdat ik daar destijds niet zo handig in was, ben ik al snel over gestapt op een geweven doek. Niet veel later hebben we voor mijn man een drager gekocht, zodat hij ook kon dragen zonder ‘ingewikkeld te knopen’. Ik weet niet hoe wij de eerste maanden door waren gekomen, zonder draagdoek en drager. Inmiddels is ons zoontje een vrolijk en actief ventje, maar dragen doen we nog steeds net zoveel, inmiddels voornamelijk met z’n broertjes.

Behalve dat dragen met een doek of drager in veel gevallen gewoon erg praktisch is (niet alle winkels en paden zijn buggy-vriendelijk en koken met een mekkerend kind aan je been is ook niet alles), vinden wij het ook heel fijn om te doen.

Heerlijk om zoveel te knuffelen met ons zoontje! 

En dat terwijl je gewoon lekker een rondje buiten loopt, je boodschappen doet of je avondeten klaar maakt. En soms hebben kinderen het gewoon ook even nodig. Afgeschermd, omhuld en dichtbij hun ouders vinden ze vaak wel de rust die ze anders soms moeilijk pakken.

Na afloop van een consult rugknopen bij de oudste, vroeg mijn man of dat ook niet iets voor mij zou zijn; draagconsulent worden. Toen ik mij erin ging verdiepen, werd ik helemaal enthousiast! Nog meer leren over het dragen van kindjes en deze kennis mogen overbrengen op anderen! Spread the virus! Wanneer ik ergens heel enthousiast over ben, wil ik dit graag met anderen delen. Ik weet wat het dragen ons heeft gebracht en ik gun anderen dezelfde ervaring met hun eigen kindje of het kindje van iemand anders (opa’s/oma’s, ooms/tantes, kinderdagverblijven, gastouders, etc.).

In 2020 is ons tweede zoontje geboren en eind 2022 ons derde zoontje. Hiermee zijn we nogmaals vol in het draagavontuur gestapt en we genieten er enorm van. De oudsten worden nog sporadisch gedragen, maar kunnen nog steeds hun rust en ontspanning vinden in de draagdoek of drager. <3

Klik hier voor een overzicht van mijn gevolgde scholingen.
Ik ben te vinden in het consulenten register van Instituut voor Hechting, Zorgdragen en de Vereniging van Draagdoekconsulenten.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten