Wat heb je nodig voor een consult?

Locatie (n.v.t. wanneer consult bij mij thuis is)

Het is het prettigste oefenen als er genoeg ruimte is dat twee mensen met gespreide armen een rondje kunnen draaien. Deze ‘spanwijdte’ heb je bij de meeste technieken nodig.

Het is heel handig als er een spiegel in de buurt aanwezig is, zodat je zelf kunt zien hoe de doek of het draagsysteem zit tijdens het oefenen.

Materialen

Het is prima als je je eigen draagdoek of draagsysteem hebt. Hier kunnen we dan tijdens het consult mee oefenen. Het is echter niet noodzakelijk om voorafgaand aan het consult al materialen aan te schaffen. Ik kan doeken en/of draagsystemen meenemen waar je mee kunt oefenen en die je eventueel aansluitend kunt lenen, zodat je kunt proberen voordat je zelf iets aanschaft. Kijk bij Doeken & dragers welke materialen ik in mijn bezit heb.

Kindje (n.v.t. tijdens zwangerschap/adoptieproces)

Het is het fijnste als je aan het eind van het consult de techniek nog een keertje oefent met je kindje, zodat je vertrouwen hebt in het dragen van je kindje en ik je eventueel nog de laatste aanwijzingen kan geven, specifiek voor jullie situatie. Of je daadwerkelijk met je kindje knoopt tijdens het consult is uiteraard afhankelijk van jullie en jullie kindje op dat moment.

Oppas (n.v.t. tijdens zwangerschap/adoptieproces)

Tijdens het oefenen met een draagpop is het handig als er iemand is die op je kindje kan letten, zodat jij je kunt richten op het consult. Bij een duo consult is dit niet nodig, omdat jullie elkaar kunnen afwisselen, indien nodig. Uiteraard is het geen probleem om het consult te onderbreken om je kindje te knuffelen, troosten of voeden.