Wie, waarom & wanneer een consult?

Wie?

Iedereen die volwassen is kan een consult volgen. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen, gastouders, oppas, leidsters van een kinderdagverblijf. Nog zwanger, al kinderen, geen kinderen of werken met kinderen, het maakt niet uit. Ook bij fysieke beperkingen is er vaak toch een manier om wel te kunnen dragen.

Note: overal waar ‘je kindje’ geschreven staat, kan ook kleinkind, oppaskind, neefje, nichtje, etc. worden gelezen.

Waarom?

Dragen kan heel fijn en praktisch zijn. Zeker als dit gebeurt op een manier die fijn is voor de dragende en het kindje. Een consulent kan je een draagtechniek uitleggen, voordoen, aanleren, je de tips & trics vertellen en even met je meekijken. Een goed afgesteld draagsysteem of goed aangespannen knoop maakt echt het verschil in je draagplezier! Ook bij medische aandachtspunten van de dragende of het kindje is het vaak mogelijk om te dragen. Een draagconsulent kan je helpen een draagmethode te vinden die past bij jullie specifieke situatie.
Een draagdoek kan ook ondersteuning bieden gedurende het laatste trimester van een zwangerschap, waardoor het kan zorgen voor verlichting van veel voorkomende zwangerschapsklachten.

Wanneer?

Als je een consult wilt tijdens je zwangerschap en je wilt na de bevalling snel gaan dragen, dan is dit het handigste om dit consult tegen het einde van je zwangerschap te plannen, zodat er niet teveel tijd zit tussen het oefenen en het dragen met je kindje.
Wanneer je de draagdoek wilt gebruiken gedurende je zwangerschap om je zwangere buik te ontlasten, dan kan dit vanaf ca. 30 weken zwangerschap.

Natuurlijk is een consult ook mogelijk tijdens een adoptieproces. Je kunt je de draagtechniek al eigen maken, zodat je dit na de adoptie snel kan toepassen.

Als het kindje al is geboren, dan kan een consult vanaf dat jullie er zelf klaar voor zijn.

Ook een ouder kindje kan gerust worden gedragen! Bij oudere kindjes zijn er weer andere draagmogelijkheden dan bij een pasgeborene. Tot welke leeftijdje je kindje wilt dragen, is aan jullie.

Neem bij twijfel of (medische) aandachtspunten gerust even contact op.

Wil je iemand een consult cadeau doen, dan kan dat uiteraard ook bij Draagknoop! Neem gerust contact op voor een cadeaubon. Ook erg leuk als kraamcadeau of voor een babyshower!